top of page

Tο «Σωστό» Μarketing μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σου


Άς κάνουμε μια ομαλή αρχή, μαθαίνοντας πρώτα τί είναι στην πραγματικότητα το Marketing. Δυστυχώς είναι μια επιστήμη, που συχνά ερμηνεύεται λανθασμένα από πάρα πολλούς.

Ώρα να κάνουμε ξεκάθαρο, πως δεν αποτελεί προώθηση, πώληση ούτε διαφήμιση όπου ορισμένοι πιστεύουν. Η δημιουργία αναγκών, είναι η βασική και πιο θεμελιώδης αρχή που ισχύει και ακολουθούν όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον συγκεκριμένο τομέα. Ας κάνουμε ξεκάθαρους τους τρόπους με τους οποίους το "Σωστό Marketing" μπορεί να βοηθήσει την δική σου επιχείρηση.

Βήμα πρώτο: Κάνουμε ξεκάθαρο τι ορίζουμε Marketing και ποιές είναι οι διαφορές με τις πωλήσεις - πωλητές. Βλέπεις πως μπορεί, να εφαρμόζεται στην δραστηριότητα σου. (Εδώ δεν πουλάμε, τόσο το προϊόν, όσο την ιδέα του εκάστοτε Marketer).

Βήμα δεύτερο: Μαθαίνεις τα σωστά εργαλεία του Marketing. Πως και με ποιον τρόπο να τα χρησιμοποιείς. Ένα σημαντικό εργαλείο είναι η χρήση των social media, αφιέρωσε λίγο προσωπικό χρόνο, είτε ανέθεσε σε κάποιον από την ομάδα σου να το κάνει και να εκπαιδευτεί σε αυτά μέσω ειδικών σεμιναρίων.

Βήμα τρίτο: Δημιουργία ταυτότητας: Το Α και το Ω είναι να δημιουργήσεις την προσωπική σου ταυτότητα, εκείνη που πραγματικά εκφράζει εσένα και την δουλειά σου. Είναι η εικόνα της δουλειάς σου και δεν πρέπει να το παραλείψεις. Οργάνωσε Ονομάτισε Δυνάμωσε την ταυτότητα της επιχείρησης & εκπαιδεύσου, στις βασικές αρχές του μάρκετινγκ.

Ιδανικά λοιπόν χρειάζεται να αρχίσεις το στήσιμο του marketing σου από την τοποθέτηση (positioning) της εταιρίας σου. Αν δεν γνωρίζεις πως να το κάνεις ζήτα την βοήθεια κάποιου ειδικού. Να είσαι σίγουρος όμως, πως μετά από αυτήν την κίνηση, η αποτελεσματικότητα των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (social media) θα ανεβεί κατακόρυφα, φέρνοντας σου το κατάλληλο κοινό (target group).

0 views
bottom of page