top of page

Δώστε κίνητρα στο προσωπικό σας


Το άτομο που δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του για την επιχείρηση, είναι το άτομο που έχει άμεση συμμετοχή στην επιτυχία ή στην αποτυχία της.

Μεγάλος αριθμός προγραμμάτων κινήτρων για το προσωπικό έχουν αναπτυχθεί με το πέρασμα του χρόνου. Κάποια από αυτά βασίζονται στο πόσα πράγματα κάνει κάθε άτομο στη θέση που βρίσκεται, ενώ κάποια άλλα στο πως τα πηγαίνει συνολικά η επιχείρηση. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κινήτρων πρέπει να περιλαμβάνει τόσο την ατομική παραγωγή όσο και την παραγωγή της ομάδας.

Πρίν αποφασίσετε τι κίνητρα θα δώσετε στο προσωπικό σας, πρέπει πρώτα να κάνετε μία έρευνα για να ανακαλύψετε ποιο είναι το πραγματικό κίνητρο του κάθε εργαζόμενου. Μερικοί άνθρωποι θα έκαναν τα πάντα για να βγάλουν περισσότερο εισόδημα, άλλοι άνθρωποι θέλουν απλώς να κάνουν την δουλειά τους και να πηγαίνουν σπίτι τους στην ώρα τους.

Η ιδέα είναι να βρείτε τι θα κινητοποιούσε τον κάθε εργαζόμενο ώστε να αυξήσει την παραγωγή του.

Είναι πολύ σημαντικό οι στόχοι που θέτετε, τόσο για το άτομο όσο και για την επιχείρηση, να είναι εφικτοί και να μην είναι πολύ μακροπρόθεσμοι. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας που εμπλέκεται θα ξέρει ότι η επίτευξη του στόχου είναι μέσα στις δυνατότητές του, καθώς και ότι θα έχει τις έξτρα ανταμοιβές του σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μπορεί να χρειαστεί να διορθώσετε το πρόγραμμα αρκετές φορές, αλλά όταν καταλήξετε σε αυτό που πραγματικά δουλεύει, τότε θα έχετε ένα σημαντικό εργαλείο για την αύξηση της παραγωγής.

Κρατήστε υψηλά το ενδιαφέρον των εργαζομένων σας για τη δουλειά και θα δείτε σημαντική αύξηση στο εισόδημα της επιχείρησής σας.

4 views
bottom of page