top of page

Οργάνωση= Έλεγχος= Εισόδημα


Ένας επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίζει με βεβαιότητα πως να οργανώσει την επιχείρησή του.

Όταν αναφέρουμε τη λέξη οργάνωση εννοούμε τους συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η επιχείρηση στις πωλήσεις, στη παραγωγή, στον οικονομικό προγραμματισμό, στον ποιοτικό έλεγχο, στη διαφήμιση και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Ο στόχος είναι κάθε τομέας

χωριστά αλλά και η επιχείρηση ως σύνολο, να δουλεύει συντονισμένα προς την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος.

Η εμπειρία μας με επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους δείχνει ότι η γνώση υπάρχει σε αρκετούς επιχειρηματίες, χωρίς όμως να εφαρμόζεται σωστά στη πράξη. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει πλήρης κατανόηση στα θέματα που αφορούν την επίτευξη της οργάνωσης. Όταν υπάρχει έλλειψη στην οργάνωση είναι σαν να έχετε χτίσει ένα κτίριο πάνω σε λάθος θεμέλια.

Το βασικό βήμα όσον αφορά την οργάνωση είναι να καθοριστεί με σαφήνεια τι κάνει ο κάθε εργαζόμενος στην επιχείρηση και ποιο είναι το αναμενόμενο προϊόν του. Υπάρχουν πολλές ενέργειες που γίνονται καθημερινά, οι οποίες είτε δεν είναι καταγεγραμμένες είτε δεν έχει οριστεί ποιος είναι ο υπεύθυνος για αυτές και τι αναμένεται σαν προϊόν. Επίσης, θα πρέπει να καθοριστεί η ακριβής σειρά και ο συντονισμός της παραγωγής, προκειμένου να μην χάνεται εισόδημα από καθυστερήσεις και λάθη. Αυτά αποτελούν και τη βασική δουλειά ενός συμβούλου που ασχολείται με την οργάνωση.

Η οργάνωση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της επιχείρησης και όταν λείπει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό προκαλεί υπερφόρτωση και στρες στα διευθυντικά στελέχη και στους ιδιοκτήτες. Πόσες φορές αναγκαστήκατε να κάνετε τη δουλειά άλλων ατόμων; Πόσες φορές έχετε καθυστερήσει να παραδώσετε την υπηρεσία ή το προϊόν σας; Πόσες φορές κάνατε λάθος παραγγελία στους προμηθευτές σας; Γνωρίζετε ποιο είναι το ακριβές κόστος των υπηρεσιών ή των προϊόντων σας ή τι έκπτωση μπορείτε να κάνετε χωρίς να «μπαίνετε μέσα»;

Όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμη συμβαίνουν γιατί υπάρχουν λάθη ή ελλείψεις στην οργάνωση, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται άμεσα τα κέρδη σας.

Οργανώστε σωστά την επιχείρησή σας και κερδίστε!

2 views
bottom of page