top of page

Πώς να δίνεις κίνητρα στο προσωπικό σου


Θέλεις να δημιουργήσεις ένα κλίμα στην επιχείρηση όπου όλοι θα γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και θα πετυχαίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα; Ψάχνεις τρόπους να ενώσεις την ομάδα που έχεις ώστε να εργάζονται για έναν κοινό σκοπό και να τον θεωρούν καθήκον τους; Υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορείς να ενώσεις περισσότερο την ομάδα σου και να δημιουργήσεις ένα κλίμα που θα τους εμπνέει να παράγουν περισσότερο:

1. Κάνε τους γνωστό το όραμα της επιχείρησής σου. Συγκέντρωσε όλους τους εργαζόμενους (ή την κλειστή ομάδα εργασίας ανάλογα σε ποιον απευθύνεσαι) σε μια συνάντηση και εξήγησέ τους το όραμά σου για την εταιρεία ή την ομάδα που διευθύνεις. Βεβαιώσου πως όλοι το κατανοούν και λειτουργούν σε συμφωνία με αυτό.

2. Εβδομαδιαία, αν όχι καθημερινή, συνάντηση με το προσωπικό: δε χρειάζεται πολλή ώρα. Λίγα λεπτά αρκούν για να επισημάνεις δυνατά σε όλη την ομάδα τα κατορθώματα και τις επιτυχίες που είχε κάθε μέλος. Έτσι επιβραβεύεις αυτούς που πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα και ενθαρρύνεις τους υπόλοιπους να παράγουν επίσης, θέτοντας νέους στόχους μέχρι την επόμενη συνάντηση σας.

3. Γίνε παράδειγμα γι? αυτούς: οι πράξεις σου και ο τρόπος που λειτουργείς μες στην επιχείρηση είναι παράδειγμα για αυτούς. Γίνε λοιπόν ένα καλό παράδειγμα και κάνε πράγματα που θα ήθελες και εκείνοι να κάνουν. Μη «φοβάσαι» να κανείς δουλειές που θεωρείς ότι δεν πρέπει να κάνεις εσύ. Μερικές φορές είναι καλό να γίνεται για να δώσεις παράδειγμα για ένα σωστό τρόπο λειτουργίας σε κάποια άτομα που θα ήθελες να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

Δίνοντας κίνητρα στο προσωπικό σου κάνεις παράλληλα το σύνολο της ομάδας (ή επιχείρησης) πιο παραγωγικό, συνδυάζοντας μαζί ανάπτυξη και ομαδικό πνεύμα. Η ψυχολογία του προσωπικού είναι πάντα πιο σημαντική για την συνολική απόδοση απ? ότι οι ενέργειες προώθησης της επιχείρησης.

Καλή επιτυχία!

0 views
bottom of page